back

До 70-річчя створення підпільної організації «Молода гвардія»

09 жовтня 2012

В 2012 році відзначається 70-річчя підпільної антифашистської комсомольської організації «Молода гвардія», яка діяла в роки Великої Вітчизняної війни. Організація була створена в 1942 році під час фашистської окупації м. Краснодона. «Молода гвардія» нараховувала 110 чоловік – це були молоді дівчата та хлопці, віком від 16 до 25 років. Серед них був і наш земляк Олег Кошовий, який захищаючи рідну землю, героїчно загинув у шістнадцятирічному віці разом зі своїми друзями-молодогвардійцями.

З метою активізації роботи з патріотичного виховання підростаючого покоління, збереження пам’яті про подвиг юних захисників Вітчизни відділами райдержадміністрації освіти, культури та туризму проведено ряд тематичних заходів, на виконання районного плану заходів.

Змістовно проведені години спілкування та уроки Пам’яті присвячені історії «Молодої гвардії» в Сергіївській, Линовицькій, Товкачівській, Валківській, Лісовосорочинській, Дубовогаївській ЗОШ І-ІІІ ст., Замістянській, Голубівській ЗОШ І-ІІ ст. Засідання круглого столу «Дослідження діяльності підпільної комсомольської організації «Молода гвардія»» провели учні старших класів Малодівицької ЗОШ І-ІІІ ст. В Сухополов’янській, Охіньківській, Івківській, Богданівській ЗОШ І-ІІІ ст. для учнів 8-11 класів проведена конференція «Подвиги молодогвардійців знай і пам’ятай».

Учні Ладанської гімназії, Малодівицької, Сухополов’янської, Охіньківської, Линовицької, Лісовосорочинської, Товкачівської, Сергіївської, Валківської, Івківської, Дідівської ЗОШ І-ІІІ ст., Голубівської, Краслянської, Заїздської, Замістянської ЗОШ І-ІІ ст. відвідали музей О. Кошового в м. Прилуки.

В центральній районній бібліотеці для молоді проведена година пам’яті «Це було в Краснодоні», в районній дитячій бібліотеці – екскурс в історію «Безсмертна молодість». В усіх бібліотеках закладів освіти та культури діяли викладки літератури «Це було в Краснодоні».

https://legalaid.gov.ua/