back

Зміни в сплаті єдиного соціального внеску підписано Президентом!

22 жовтня 2012

08 жовтня 2012 року Президентом підписано новий Закон «Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Закон вносить зміни до порядку сплати ЄСВ підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку та особами, що забезпечують себе роботою самостійно.

Згідно із прийнятим законопроектом, усі платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20-го числа наступного місяця. Звіт подається за місяць, як і раніше.

Фізичні особи ― приватні підприємці (крім «спрощенців» та членів їхніх сімей), зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до10 лютого наступного року. Звітним періодом є рік.

Підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та ті члени їхніх сімей, які беруть участь у їхній підприємницькій діяльності, ― сплачують ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20-го числа наступного за цим кварталом місяця. Звітним періодом є рік.

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються незалежною професійною діяльністю, а саме: науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, у тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями) ― сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року. Звітним періодом також є рік.

Начальник УПФУ в м. Прилуки та Прилуцькому районі О.О.Матвєєв

https://legalaid.gov.ua/