back

Вшанування пам’яті жертв голодоморів в районі

26 листопада 2012

24 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, в районі відбулися скорботні заходи вшанування пам’яті безневинно убієнних голодною смертю. Біля пам’ятних знаків, а їх в районі 30, пройшли мітинги-реквієми, покладання учнями навчальних закладів композицій з пшеничних та житніх колосків, запалювання свічок . Священики відслужили поминальні панахиди.

Районний меморіальний захід за участю першого заступника голови райдержадміністрації Антоніни Стукалової, заступника голови райдержадміністрації Андроніки Тарасенко, голови районної ради Лариси Татарченко проведено в селі Голубівка Івковецької сільської ради.

У своїх виступах керівники району, представник сільської громади – завідуючий сільською бібліотекою-філією, дослідник історії села Анатолій Суховерський, свідок того страшного періоду Овідєнко Варвара Гаврилівна наголосили на трагічності пережитого в тридцяті роки, коли голодна смерть, пов’язана з політикою тоталітарного режиму, забирала тисячі й мільйони людських життів. Учні школи світлими словами на вшанування пам’яті жертв голодомору засвідчили, що пам'ять живе у наступних поколіннях, які не повинні допустити такого лиха в майбутньому. Діти принесли букети з пшеничних колосків і у скорботній ході поклали їх до пам’ятного знаку. Священик УПЦ о. Василь відслужив заупокійний молебень. Присутні вшанували пам'ять про безневинно загиблих хвилиною мовчання.

До пам’ятного хреста «Жертвам голодомору 1932-1933 років» в с. Голубівка учасники мітингу-реквієму поклали композиції з квітів, колосків і калини, квіти, піднесли запалені свічки.

https://legalaid.gov.ua/