back

Про можливість навчання інвалідів у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів

13 грудня 2012

Законодавство України визначає основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантує їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній , політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість інвалідам вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями і інтересами.

Держава гарантує інвалідам здобуття освіти на рівні, що відповідає їх здібностям і можливостям.

Професійна підготовка або перепідготовка інвалідів здійснюється з урахуванням медичних показань і протипоказань для наступної трудової діяльності. Вибір форм і методів професійної підготовки проводиться згідно з висновком МСЕК.

Одним із навчальних закладів, які здійснюють професійну підготовку інвалідів є Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів, який щорічно проводить набір слухачів із числа інвалідів за наступними робітничими професіями: оператор комп’ютерного набору, оператор комп`ютерної верстки, соціальний робітник, вишивальниця, швачка, слюсар з ремонту автомобілів, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, секретар керівника, бджоляр, перукар (перукар – модельєр), взуттєвик з ремонту взуття, молодша медична сестра з догляду за хворими, манікюрник, черговий по поверху, касир торговельного залу.,

Всім, хто бажає навчатися в цьому навчальному закладі та отримати одну з вищезазначених професій, за більш детальною інформацією щодо умов для вступу до Центру, необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької райдержадміністрації за адресою: м. Прилуки, вул. Пушкіна, 73, кабінет № 14, телефон 5 20 53.

https://legalaid.gov.ua/