back

Співпраця Пробації та органів місцевого самоврядування

04 вересня 2020

8 лютого Начальником Прилуцького МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області Людмилою Тищенко в приміщенні Прилуцької РДА проведена зустріч з головами сільських та селищних рад Прилуцького району. В ході якої наголошено, що співпраця з органами місцевого самоврядування та службою пробації налагоджена при виконанні всіх видів пробації: досудової, наглядової, пенітенціарної.  Проаналізовано співпрацю діяльності пробації та заплановані шляхи вирішення питань, що виникають при їх виконанні. 

      Детальніше розглядався напрямок співпраці з приводу виконання покарання та стягнення у вигляді громадських робіт  та суспільно корисних робіт. Відмічено,  майже всі сільські та селищні ради Прилуцького району направили рішення про визначення переліків об’єктів та видів робіт,  на яких засуджені та  порушники  будуть відбувати громадські роботи та суспільно корисні роботи. Але поряд з цим є ряд проблемних питань, які виникають під час виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Під час зустрічі знайдено шляхи вирішення питань.

      Представникам органів місцевого самоврядування Прилуцького району наголошено  про необхідність дотримання обов’язків, згідно чинного законодавства, за місцем відбування засудженими та порушниками громадських робіт та суспільно корисних робіт та звернуто увагу на належне оформлення документів, що стосуються виконання  вказаних покарань та стягнень.

     

     Людмила Тищенко,

Начальник Прилуцького МРВ

Філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

28 січня інспектором Прилуцького міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області капітаном внутрішньої служби Іщенко Т.В. в рамках проведення профілактичної роботи з неповнолітнім підобліковим та на виконання індивідуального плану роботи було залучено його батьків з метою підвищення ефективності процесу перевиховання.  Адже сім’я  є одним із дієвих засобів впливу на суб’єктів пробації та дає позитивні результати при спільному вирішенні криміногенних потреб підлітка.

 

Під час зустрічі батькам та неповнолітньому запропоновано переглянути фільм  «Почуй мене». Герой цього фільму, який потрапив у складну життєву ситуацію, перебуває у конфлікті із законом, застерігає своїх ровесників, щоб вони не повторювали його помилок, за які потім прийдеться розплачуватися навіть своєю свободою. При обговоренні фільму разом із батьками, неповнолітній М. дійшов до висновків, що будучи молодим, недосвідченим, вчинив злочин, за який шкодує та розуміє, що завдав клопоту не лише собі, але й своїм рідним. Фільм справив позитивний психологічний ефект та надихнув неповнолітнього до думки, що потрібно змінювати життя на краще, цінувати своїх близьких, свободу та використати шанс на виправлення за супроводом працівників Прилуцького МРВ.

 

https://legalaid.gov.ua/