back

День Соборності та Свободи України

11 січня 2013

22-го січня в Україні святкується День Соборності та Свободи. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

У Прилуцькому районі з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України заплановано низку заходів. Зокрема, передбачено проведення урочистих зборів у районі та кожному населеному пункті. Протягом січня закладами культури району заплановано проведення тематичних вечорів, зустрічей, бесід, годин інформування, викладок історичної, довідкової, науково-популярної літератури.

У загальноосвітніх закладах відбудуться засідання за круглим столом, тематичні читання, бесіди, інформаційні години, тематичні експозиції, виставки інформаційно-довідкової літератури та інших матеріалів, присвячених подіям 22 січня 1919 року.

Делегація району цього дня візьме участь в урочистостях, які відбудуться у Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України В. Ф. Януковича.

https://legalaid.gov.ua/