back

Очільник району відвідав прийомні сім’ї

09 червня 2021

Пріоритетним напрямком діяльності служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації є захист прав та інтересів усіх категорій дітей, особливо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які потрапили в складні життєві обставини.

На  території району проживає 290 дітей, які з різних причин позбавлені батьківського піклування, та 208 дітей із 96 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Прилуцькою районною державною адміністрацією, територіальними громадами постійно здійснюються заходи щодо забезпечення їх законних прав на отримання різноманітних послуг, належних умов проживання, утримання та розвитку.

Поряд з тим проводяться заходи щодо профілактики порушень у дитячому середовищі, подоланню дитячої безпритульності та бездоглядності, відповідального батьківства, належного виконання своїх обов’язків опікунами, піклувальниками, прийомними батьками та батьками-вихователями.

З метою повернення на літні канікули дітей, які виховуються у дитячих державних закладах, у безпечні умови проживання до біологічних родин, обстеження умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, родин опікунів, піклувальників, прийомні  сім’ї та дитячі будинки сімейного типу працівники служб у справах дітей протягом травня-червня поточного року відвідали такі родини.

З усіма батьками дітей проведено профілактичні бесіди щодо необхідності належного виконання батьківських обов’язків, створення повноцінних умов для проживання дітей, недопущення вчинення насильства над дітьми та порушень їх прав.

09 червня голова районної державної адміністрації Геннадій Луценко та його перший заступник Володимир Чернов особисто відвідали прийомні сім’ї Кузьменко Наталії Валентинівни, село Єгорівка, Майстренка Володимира Володимировича та Майстренко Наталії Іванівни, село Манжосівка.

 
 

Очільник району відмітив, що  в прийомних сім’ях батьки створили комфортні умови для проживання та виховання дітей. Велика увага приділяється розвитку підопічних, їх залученню до організації змістовного дозвілля в канікулярні дні.

Служба у справах дітей райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/