back

До 24-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2013

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в райдержадміністрації відбулася зустріч з воїнами-інтернаціоналістами та членами сімей загиблих. На даний час в районі проживає 117 воїнів-афганців та 33 учасники бойових дій на території інших держав, серед яких Єгипет, В’єтнам, Угорщина, Чехословаччина, Ірак, Югославія.

Воїнів – інтернаціоналістів привітали голова райдержадміністрації Нестеренко О.В., заступник голови районної ради Синенко М.Г., які вручили активістам Почесні грамоти та Подяки.

В своєму виступі голова райдержадміністрації Нестеренко О.В. зазначив «Сьогоднішня зустріч – це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, вшанування воїнів-інтернаціоналістів, які виконували непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.», поіменно згадав земляків, які загинули на афганській землі. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих воїнів – інтернаціоналістів.

Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій в інших «гарячих точках» та локальних конфліктах, Олег Нестеренко наголосив, що райдержадміністрація спільно з громадськими об’єднаннями ветеранів Афганістану, буде робити все, щоб вирішувати нагальні питання соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих воїнів, всіх, хто виконував свій інтернаціональний обов’язок за межами держави.

За сприяння голови райдержадміністрації Олега Нестеренка інваліди-афганці та родини загиблих отримали матеріальну допомогу.

https://legalaid.gov.ua/