back

Три роки президентства Віктора Януковича

19 лютого 2013

25 лютого виповнюється 3 роки від часу, коли Глава держави Віктор Янукович склав Присягу на служіння Україні та українському народові. За цей час Президентом та його командою визначено головні орієнтири внутрішньої та зовнішньої політики, вибудована сильна владна вертикаль, яка забезпечує реалізацію започаткованих реформ економічного й соціального розвитку. Якщо звернутись до минулого 2012 року, то він для України був напруженим, насиченим на події, які справили і позитивний, і негативний вплив на розвиток держави. Серед знакових звершень – це масштабні інвестиції в розвиток вітчизняної інфраструктури й гідне проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу; завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом; набрання чинності новою Угодою про зону вільної торгівлі із країнами СНД; початок роботи Конституційної Асамблеї, яка об’єднала видатних представників наукових кіл і громадськості у прагненні до конституційного оновлення держави.

Але попри досягнуті результати, ситуація у країні залишається складною. Сьогодні держава функціонує в умовах жорсткого тиску світової кризи, яка боляче «б’є» по вітчизняній економіці. Глава держави, аналізуючи зроблене, на засіданні Комітету економічних реформ, який відбувся нещодавно в січні в Адміністрації Президента України, критично оцінив реалізацію Національного плану реформ у 2012 році, висловив цілий ряд зауважень щодо того, як виконуються розроблені проекти реформування: «Якщо ми не побудуємо сучасну, модернізовану гнучку систему, яка буде реагувати на ті виклики, які є сьогодні перед нами, перед нашою країною — ми будемо пасти останніх», — сказав Президент. Сьогодні, наголосив Президент, люди очікують значного підвищення рівня життя та добробуту — однак рухатися вперед без розбудови національної економіки та вирішення проблем неможливо. Хоч саме 2012 року в державі були реалізовані соціальні ініціативи Президента України, які по багатьох напрямах підвищили рівень соціального забезпечення громадян.

У нас на Чернігівщині працівники всіх сфер економіки докладають максимум зусиль для стабільного розвитку області, зміцнення економічного потенціалу та підвищення рівня життя населення. Про впевнений поступ Чернігово-Сіверського краю засвідчує те, що за підсумками 2012 року область по аграрному виробництву увійшла в п’ятірку кращих регіонів України: отримано найвищий за всю історію урожай зернових культур - понад 2,9 млн. тонн. Завдяки інвестиційним проектам введено в дію цілий ряд об’єктів виробничої та соціальної сфери, серед яких ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків», аналогів якому немає в Україні; оновлено потужності на ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», де завдяки реконструкції обсяги виробництва продукції зросли в 6 разів. В смт Седнів відкрито один з найсучасніших освітніх закладів – навчально-виховний комплекс у складі загальноосвітньої школи на 240 місць та дошкільного навчального закладу (ясла-садок) на 35 місць; в с.Нова Басань у 2012 році завершено будівництво школи на 306 учнівських місць. Всього протягом року в області відкрито 8 дошкільних навчальних закладів, створено 7 навчально-виховних комплексів, а також реконструйовано приміщення дитячого садка у с. Яблунівка Прилуцького району; відкрито 6 фізкультурно-оздоровчих клубів, в ході проведеного місячника по благоустрою відкритих ігрових та тренажерних майданчиків відремонтовано понад 600 спортивних споруд.

Важливим є те, що зроблені реальні кроки по покращенню екологічного стану території: утилізовано 341,9 тонн отрутохімікатів – повністю очищена від непридатних пестицидів територія 14 районів.

https://legalaid.gov.ua/