back

Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

07 червня 2022

07 червня відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом начальника районної військової адміністрації Володимира ЧЕРНОВА та за участю начальника Прилуцького РУ ГУ ДСНС у Чернігівській області Андрія ТКАЧЕНКА. На засідання комісії також були запрошені голови громад району, спеціалісти у сфері цивільного захисту та голови садових товариств. На порядок денний засідання виносилось вісім питань, а саме:

- щодо затвердження переліку місць масового відпочинку біля водойм. Профілактика загибелі людей на водних об’єктах;

- щодо стану утримання захисних споруд цивільного захисту;

- щодо профілактики пожеж. Профілактика загибелі людей на пожежах;

- щодо протидії пожежам в екологічних системах, дотримання населенням правил пожежної безпеки при перебуванні у лісових масивах, паркових зонах та на відкритих територіях;

- дотримання протипожежного стану населених пунктів, котеджних містечок, дачних і садівничих товариств та об’єктів, розташованих у лісових масивах;

- щодо утворення та функціонування добровільних формувань цивільного захисту з метою ліквідації наслідків збройної агресії Російської федерації;

- про стан систем пожежної автоматики;

- про влаштування автоматизованих систем раннього виявлення.

Кожне питання своєю важливістю переплітається між собою і потребує швидкого реагування та виконання рішень щодо вирішення проблем, які виникають в умовах сьогодення. Найбільша увага комісії була зосереджена на стані укриття населення та утримання захисних споруд цивільного захисту відповідно до норм чинного законодавства. У результаті обговорення з’ясовано, що в деяких громадах залишаються проблеми щодо усунення недоліків, взяття на облік, оформлення відповідної документації, що є не допустимо на часі.

Врахувавши доповідь, голова комісії наголосив, що в умовах сьогодення не повинно бути ніяких відмовок, відписок та відмовчування у вирішенні проблем. Поставлене доручення, завдання виконуємо невідкладно. Хто не може знайти метод розв’язання проблеми самостійно - знаходимо разом. Хто не хоче виконувати доручення – несе повну відповідальність відповідно до норм чинного законодавства.

За календарем розпочалося літо, сезон купання та підвищеної пожежної небезпеки в екосистемах, садових товариствах, котеджних містечках. Як зауважив заступник голови комісії - Андрій ТКАЧЕНКО, питання є не менш важливим і потребує прийняття рішення щодо приведення у відповідність місць масового відпочинку біля водойм та проведення відповідної роботи у сфері пожежної безпеки, а саме - заборони відвідування відпочивальниками лісових угідь. Голови громад повинні максимально вирішити дані питання в умовах сьогодення.

З урахуванням обговорень, дискусій комісія прийняла ряд рішень щодо негайного усунення недоліків по даних питаннях, а також максимальної оптимізації інформації у відповідних сферах по Прилуцькому району з метою збереження життя та захисту довкілля, забезпечення благоустрою населення, дотримання правил у сфері техногенно-екологічної, пожежної безпеки.

 
 

За інформацією сектору цивільного захисту районної державної адміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/