back

Нарада по питанню переходу об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства на альтернативні види палива

05 липня 2022

 

 05 липня поточного року  начальником відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Прилуцької районної державної адміністрації Миколою ПАСКОЮ проведено нараду з представниками комунальних підприємств та громад Прилуцького району по питанню переходу об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства на альтернативні види палива.

         У зв’язку з масштабним вторгненням російської федерації в Україну, очікуваного зростання ціни та дефіциту природного газу, опалювальний сезон 2022/2023 років може бути дуже складним. Тому, одним з найважливіших питань є забезпечення об’єктів бюджетної сфери теплом.

У ході наради було наголошено, що метою органів влади на місцях має бути зменшення споживання природного газу та впровадження альтернативних видів палива.  

Про досвід впровадження в 2021 році заходів з термомодернізації  розповіли представники Ладанської та Парафіївської селищних рад.

 Також розглянуто заплановані громадами на 2022 рік заходи щодо скорочення та заміщення споживання природного газу та проблемні питання по підготовці до осінньо-зимового періоду 2022/2023 років.

З метою якісної підготовки до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 років рекомендовано міському, селищним, сільським головам взяти під особистий контроль питання виконання планових показників з комплексної підготовки господарського комплексу та закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 років та визначення шляхів щодо впровадження енергозберігаючих заходів та перехід на альтернативні види опалення.

За інформацією відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/