back

Глава держави наголошує на важливості постійного підвищення соціальних стандартів

26 лютого 2013

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості постійного підвищення соціальних стандартів, зростання заробітних плат та створення нових робочих місць. Про це Глава держави сказав під час телевізійного проекту «Діалог з країною».

«Наші люди заслуговують на те, щоб всі соціальні стандарти постійно зростали. І ми над цим питанням працюємо», - сказав Глава держави. За словами Президента, в Україні потрібно постійно створювати нові робочі місця, вирішувати питання подолання безробіття.

Віктор Янукович наголосив - незважаючи на те, що в Україні три роки поспіль підвищуються соціальні стандарти, ще не досягнуто того рівня соціальної допомоги, якого б хотілося.

«У 2012 році ми підняли заробітні плати й пенсії приблизно на 15%. Якщо ми кожен рік будемо піднімати на 15% соціальні стандарти, ми будемо мати успіх», - сказав Президент.

Він також додав, що владі вдалося значно підняти мінімальну заробітну плату і мінімальні пенсії. «Ми підвищили рівень середньої заробітної плати з 1906 гривень до 3025 гривень. Середній розмір пенсії - з 1007 до 1454 гривень. Прожитковий мінімум у розрахунку на місяць на одну особу був 639 гривень, зараз 1042», - зазначив Глава держави.

https://legalaid.gov.ua/