back

Прилуччина відзначає День Державності України

28 липня 2022

 

28 липня 2022 року Україна вперше відзначає День Української Державності.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси–України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

Від Київської Руси до сучасної України. Покоління творців нашої історії.

Святкуючи його, ми засвідчуємо повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

28 липня начальник Прилуцької районної військової адміністрації Володимир Чернов та заступник голови районної ради Сніжана Головкіна вшанували захисників незалежності України та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО/ООС на центральній площі м.Прилуки.

Сьогодні також на території району проведено офіційні церемонії підняття Державного Прапора України, інформаційно-освітні, спортивні, патріотично-виховні заходи, присвячені історії українського державотворення. Також у населених пунктах району покладено квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/