back

Проведено нараду по питанню відновлення діяльності  АТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний»

23 вересня 2022

23 вересня під головуванням начальника районної військової адміністрації Володимира ЧЕРНОВА за участю директора АТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний» Сергія Прозора було проведено онлайн-нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств, головами фермерських господарств, представниками територіальних громад району щодо відновлення роботи цукрового заводу.

Дане підприємство єдине діюче в Чернігівській області, знаходиться на території Прилуцького району в смт Линовиця, входить до групи компанії «Галс Агро» та дозволяє ефективно переробляти 200,0 тисяч тонн цукрового буряка за сезон.

У зв'язку з складною внутрішньою ситуацією в Україні для безперебійної роботи цукрового заводу виникла потреба у забезпеченні його цукросировиною.

Сергій Прозор виступив з комерційною пропозицією по вирощуванню цукрового буряка та запропонував сільськогосподарським виробникам програму щодо його переробки. Адже цукрова промисловість тісно пов’язана з сільським господарством, багатогранно впливає на його розвиток.

Підбиваючи підсумок наради, Володимир ЧЕРНОВ вкотре наголосив, що вирощування цукрового буряку спонукає впровадженню правильних сівозмін, механізації обробки ґрунту та підвищує загальний агротехнічний рівень сільського господарства.

Ефективність виробництва цукропереробних підприємств має велике економічне значення, тому як цукор є важливим експортним продуктом і забезпечує валютні надходження державі.

За інформацією відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку районної державної адміністрації

https://legalaid.gov.ua/