back

До 80-ої річниці створення УПА

12 жовтня 2022

📣 14 жовтня до Дня захисників і захисниць України та 80-ї річниці створення УПА проведемо Онлайн-марафон «Голоси боротьби».

Програма події ⤵️

🔸 Відкриє марафон відеопроєкт «Нескорені».

У трьох роликах проєкту нащадки воїнів УПА генерала Миколи Арсенича, командира Василя Андрусяка та стрільця Богдана Добушовського – Василь Арсенич, Михайло Стецик та Михайло Галущак відповідно, які сьогодні боронять Україну від російської агресії на передовій, розкажуть родинну історію, про своїх предків та загалом про зв’язок із попереднім поколінням борців за українську державність і незалежність.

🔹 У рамках інформаційного проєкту #голосиУПА глядачі зможуть почути відеоспогади про звитяги та боротьбу повстанців. Кількахвилинні відео створені УІНП на основі розлогих відеосвідчень, записаних Центр Досліджень Визвольного Руху.

🔸 Спеціально для марафону історики та дослідники Української повстанської армії Іван Патриляк, Марина Мірзаєва, Микола Посівнич та Олеся Онишко розкажуть про різні аспекти історії УПА – від розповіді про зародження армії та її фронт у перші місяці до участі жінок у визвольній боротьбі.

🔥 З передової російсько-української війни в ефір марафону включаться фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, фронтмен гурту «Юркеш» Юрій Юрченко та гурт «Веремій».

🔴 Де дивитися ⤵️

▶️ на ютуб-каналах Українського інституту національної пам’яті youtube.com/c/UINPofficial та Національного музею Революції Гідності https://www.youtube.com/c/НаціональниймузейРеволюціїГідності

▶️ фейсбук-сторінках Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum, Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану та Український інститут національної пам'яті.

Проведемо марафон у партнерстві з Національним музеєм Революції Гідності.

Онлайн-марафон завершить 10-денну інформаційну кампанію Українського інституту національної пам’яті до 80-річчя УПА та Дня захисників і захисниць України #БоролисяПоборемо↩️

https://bit.ly/3VrbFZM

https://legalaid.gov.ua/