back

На Прилуччину з робочим візитом завітав голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус

27 жовтня 2022

 

26 жовтня до Прилук в рамках робочого візиту приїхав начальник Чернігівської військової адміністрації В’ячеслав Чаус. Основна увага під час візиту була приділена готовності до холодів, стану укриттів у закладах освіти й соціального захисту та нагальним питанням життєдіяльності громад Прилуцького району у час війни.

Разом з начальником Прилуцької військової адміністрації Володимиром Черновим оглянули укриття  у закладах освіти й соціального захисту.

Щоб забезпечити освітній процес на належному рівні, В’ячеслав Чаус передав навчально-реабілітаційному центру 10 ноутбуків, а будинку дитини «Надія» — автомобіль,  який придбали спільно з волонтерами.  Транспорт обладнаний для перевезення дітей на візках.

Принагідно відвідав місцеві підприємства, які активно впроваджують безвідходне виробництво. А також передав велосипеди для соціальних працівників Малодівицької громади, які ОВА отримала від міжнародних партнерів.

 

В’ячеслав Чаус був приємно вражений станом укриттів у навчальних на соціальних закладах Прилук, де був з робочим візитом.

Також очільник ОВА відмітив, що діалог область-район-громади – найдієвіший метод швидкого виявлення та вирішення проблеми, наголосив на низці важливих питань життєдіяльності Прилуччини, окреслив проблемні аспекти роботи та визначив ряд пріоритетних завдань.

☝️А саме:

🔹️система оповіщення: спільно шукаємо джерела встановлення сучасної і відпрацьовуємо алгоритм дій оповіщення населення у випадку відсутності будь-яких засобів зв’язку;

🔹️підготовка укриттів зокрема в лікарні: у медзакладах це має бути обладнане всім необхідним приміщення, де можна робити оперативні втручання та надавати будь-які послуги;

🔹️резерв: запас продуктів тривалого харчування, пального, мобільних пунктів обігріву. Бо війна;

🔹️опалювальний сезон: має бути не лише генератор, а й запас пального та людина, яка може запустити та обслуговувати резервне енергопостачання;

🔹️економіка: з району релокувалося потужне підприємство, що вдарило по надходженням до бюджету. Однак, відсоток суб’єктів господарювання, які постраждали від військової агресії невеликий. Закликаю підприємців та керівництво громад і району використовувати всі можливості, які пропонують державні та міжнародні програми підтримки.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/