back

Працюють на Перемогу

29 листопада 2022

 

 

 

Так вважають безробітні, які  долучилися до «Армії відновлення» на Чернігівщині. Вони працюють на суспільно корисних роботах для потреб армії або на користь громади.

Василь – один з тих, хто, не вагаючись, скористався цією можливістю. У минулому працював на залізниці, потім охоронцем. Роботу втратив ще до війни. Отож, вже третій місяць поспіль працює за направленням служби зайнятості на суспільно корисних роботах – разом з комунальниками обрубує дерева поблизу ліній електромереж. Подумками він із сином, який добровольцем пішов захищати Батьківщину і тепер воює під Бахмутом. Своїм же чоловічим  обов’язком вважає працювати на відновлення країни, аби у тяжкі для країни часи допомогти громаді і підтримати бійців, які боронять рідну землю.

 

На Чернігівщині суспільно корисні роботи стартували в середині жовтня. До участі в них вже залучено близько 200 безробітних. Їх силами зводяться фортифікаційні та захисні споруди, розчищаються від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводяться у належний стан укриття для цивільного населення, заготовляються дрова до опалювального сезону для бюджетних установ та військових тощо.

 

До речі, служба зайнятості до прийняття рішення військового командування про організацію суспільно корисних робіт залучала безробітних до громадських робіт з благоустрою населених пунктів, розбору завалів пошкоджених будинків, плетіння сіток для військових тощо. Загалом у поточному році в області у таких роботах взяло участь понад тисячу безробітних. 

 

Пропозиції роботи дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua , телеграм каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz 

 

                       Пресслужба обласного центру зайнятості, т.678-675

https://legalaid.gov.ua/