back

У районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2022

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.  

Ми повинні пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Низько вклоняємось перед людським подвигом, відвагою ліквідаторів нашого району, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлювали, на яку особисту небезпеку наражаються. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!

У день вшанування героїчного подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заступник голови райдержадміністрації Олеся Кісленко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бутко, представники районних організацій спілки "Чорнобиль" поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на Прилуцькій міській площі.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

 

https://legalaid.gov.ua/