back

Прилуччина вшанувала Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2023

 

Пам'ятний день (20 лютого) встановлено указом Президента України  11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинуло 48 осіб, яких разом із іншими загиблими учасниками мирних протестів, назвали Героями Небесної Сотні.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!». Завдяки їм сьогодні Україна є вільною демократичною державою. Саме тому обов’язок кожного українця – зберегти свободу та зберегти пам’ять про тих, хто загинув заради неї. Це найкраща подяка Героям. День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє нашої держави.

Сьогодні до Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, начальник Прилуцької районної військової адміністрації Володимир Чернов поклав квіти  до банера Героям Небесної Сотні та до пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО на центральній площі в  м. Прилуки.

Володимир Чернов вклонився героям Небесної Сотні та всім українським захисникам, які у різні роки боролися за незалежність нашої держави. І всім тим, хто своєю жертовністю показав щире прагнення жити у вільній і суверенній державі.

Вічна слава захисникам України, що загинули захищаючи свою землю!

ВОНИ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШАТЬСЯ У НАШІЙ ПАМ’ЯТІ, У НАШИХ СЕРЦЯХ. НАЗАВЖДИ ЗАЛИШАТЬСЯ ВЗІРЦЕМ ВИКОНАННЯ ВІЙСЬКОВОГО І ГРОМАДЯНСЬКОГО ОБОВ’ЯЗКУ, БУДУТЬ ПРИКЛАДОМ ДЛЯ НАШИХ НАЩАДКІВ І МОЛОДШОГО ПОКОЛІННЯ.

Герої не вмирають!

 
 

 

https://legalaid.gov.ua/