back

Можливості для бізнесу у 2023 році, урядова програма «єРобота» - тема семінару в Прилуцькій райдержадміністрації

22 березня 2023

 

Сьогодні, 22 березня за ініціативи та головуванням начальника Прилуцької районної військової адміністрації Володимира ЧЕРНОВА за участі фахівців Департаментів Чернігівської обласної державної адміністрації, обласного центру зайнятості, Ощадбанку та Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» пройшов семінар  «Інформаційна підтримка для представників  МСП та ОМС: можливості для бізнесу у 2023 році» присвячений питанням стимулювання підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що в Україні запустили економічну програму від уряду «єРобота», за допомогою якої можна отримати грант на бізнес чи навчання. Нова економічна стратегія уряду «єРобота», доступна на порталі «Дія». Проєкт надає гранти для початку власної справи, розширення роботи малого й середнього бізнесу, а також для навчання.

На захід зібралися підприємці та ті, хто планує створювати бізнес. Упродовж заходу спікери семінару разом із слухачами розглянули ряд важливих питань:

  • Роль Ощадбанку в урядовій програмі «єРобота» та порядок дії даного продукту – проінформував начальник відділу мікро- малого та середнього бізнесу Чернігівської філії АТ «Ощадбанк» Сергій МОЗОЛЄВ;
  •  Механізм відбору проєктів для отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу Державною службою зайнятості. Типові помилки претендентів на грант – проінформувала у форматі онлайн провідний фахівець відділу сприяння зайнятості управління реалізації політики зайнятості Чернігівського обласного центру зайнятості Марина КРИВОПАЛА;
  • Можливості для МСП від держави та міжнародних організацій у 2023 році. Допомога в оформленні грантових заяв – проінформувала в.о. Генерального директора ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Марія ФІНЮК;
  • Гранти на сади й теплиці. Державна підтримка галузі АПК у 2023 році – проінформував начальник відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Андрій БАРДАКОВ.

Крім того, своїми історіями успіху у грантовій програмі «єРобота» поділилися  ФОП м. Прилуки: Ірина КІСТЕРНА (виробництво одягу) та Анна ГОЛУБ (виробництво кондитерських виробів).

Учасники заходу отримали чіткий алгоритм: як отримати грант,  як уникнути помилок, та поради на що насамперед звернути увагу при складанні бізнес-плану.

Подати заяву та бізнес-план потрібно через портал Дія https://diia.gov.ua/services/categories/gromadyanam/yerobota

Більше інформації - на офіційному сайті «єРобота» https://erobota.diia.gov.ua/


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За інформацією відділу економічного та агропромислового

розвитку, транспорту та зв’язку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/