back

Нарада в РДА з питання затвердження розробленої та розробки нової містобудівної документації для територіальних громад

18 травня 2023

 

 

          18 травня під головуванням в.о. голови районної державної адміністрації Олега САВЛУЧИНСЬКОГО за участю начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Миколи ПАСКИ, в.о. начальника Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія КУРЕНІ, заступника начальника відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Валентини ГАНЖИ, представників органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій, які займаються розробкою містобудівної документації, було проведено онлайн-нараду з питання затвердження розробленої та розробки нової містобудівної документації для територіальних громад.

          На даний час для територіальних громад Прилуцького району особливо гостро стоїть питання розробки та затвердження містобудівної документації. Тому з метою налагодження ефективної співпраці було обговорено порядок розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації на місцевому рівні відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 926 від 1 вересня 2021 року, а також наголошено на обов’язковість проходження такою документацією стратегічної екологічної оцінки, оцінки впливу на довкілля та включення до її складу розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони).

          Учасники наради мали нагоду висловити свої думки щодо розглянутих питань, отримали змістовні консультації та обговорили напрямки покращення ситуації.

 

 

https://legalaid.gov.ua/