back

У Линовиці відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Олександру Салову

23 травня 2023

 

23 травня у Линовиці відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Олександра Салова – воїна, що загинув, захищаючи Україну від російської воєнної агресії.

Старший солдат Олександр Салов народився 6 червня 1990 року у Кіровограді. З часом переїхав на Чернігівщину, закінчив Прилуцький педагогічний коледж, а у 2014-му році вперше долучився до оборонців України, взявши безпосередню участь в антитерористичній операції на сході нашої держави.

Після початку повномасштабної війни чоловік вкотре взяв до рук зброю та став до лав Захисників Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А2167.

22 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вугледар на Донеччині Олександр Салов загинув. Йому навіки залишилось 32.

 На заході була присутня сестра Марина Олександрівна з донькою, яким було надано право відкривати дошку з викарбуваним ім’ям Олександра.

 Вшанувати пам’ять Захисника прийшли його друзі, односельчани, учні та вчителі, а також представники Линовицької селищної ради. У відкритті меморіальної дошки на честь Олександра Салова взяв участь в.о. голови Прилуцької райдержадміністрації Олег Савлучинський.

В.о. настоятеля Святоуспенського храму Линовицької громади протоієрей Антоній провів поминальний молебень.

Старшокласники Линовицької школи з неприхованим сумом поклали квіти та декламували вірші, присвячені пам’яті земляка.

Завдяки таким Героям, як Олександр Салов, ми можемо вчитись, працювати, жити і вірити в те, що наша держава має майбутнє. Наше завдання не лише сьогодні, а й завжди – пам’ятати про таких Героїв. Бо завдяки їм наша Україна завжди була, є і буде незалежною європейською державою.

 
 
 

 

https://legalaid.gov.ua/