back

В Сухополовій відкрили меморіальну дошку на честь загиблої Героїні Євдокімової Ангеліни

07 червня 2023

07 червня в Сухополовій відбулося відкриття меморіальної дошки на честь молодшого сержанта Євдокімової Ангеліни – воїна з села Колісники, яка загинула, як військовий медик при виконанні службового обов’язку за Україну, полягла у бою на Київщині. Їй навіки залишилось 20.

Меморіальну дошку на честь загиблої Героїні встановили на будівлі Сухополов’янського ліцею, в якому навчалася Ангеліна. Вшанувати пам’ять Захисниці прийшли її родина, друзі, односельчани, учні та вчителі, а також представники Сухополов’янської сільської ради. У відкритті меморіальної дошки на честь Євдокімової Ангеліни взяв участь в.о. голови Прилуцької райдержадміністрації Олег Савлучинський.

На заході була присутня сестра Героїні Котеленець Інна Олександрівна та племінниця Скрипка Катерина, яким було надано право відкривати дошку з викарбуваним ім’ям Ангеліни.

Учасники заходу з неприхованим сумом поклали квіти до меморіальної дошки.

На заході згадали також ще одного випускника цього ліцею, Безгубченка Сергія Борисовича, який загинув в ніч з 03 на 04 вересня 2014 року на Луганщині, був похований 09 вересня в рідному селі Сухополова, пам’ятну дошку якому відкрили 21 жовтня 2014 року. Він був першим, кого втратила громада, Прилуччина…

Ці 2 меморіальні дошки щодня зустрічатимуть учнів Сухополов’янського ліцею, коли вони йтимуть на навчання. Завдяки таким Героям як Сергій та Ангеліна, ми можемо вчитись, працювати, жити і вірити в те, що наша держава має майбутнє. Наше завдання не лише сьогодні, а й завжди – пам’ятати про них. Бо завдяки їм наша Україна завжди була, є і буде незалежною європейською державою.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

https://legalaid.gov.ua/