back

Прилуччина в жалобі

09 червня 2023

Ще четверо українських військових, наших земляків, що воювали за мир та свободу нашої країни, поповнили Небесне військо.

08 червня у селі Білорічиця відбулося прощання з загиблим Героєм, захисником України, старшим навідником 3 відділення 2 взводу 1 механізованої роти 1 механізованого батальйону Збройних Сил України Павлом Жуйковим, який загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області.

Мітинг-прощання та поховання Героя відбулися на сільському кладовищі.

Олег Проценко - житель с. Охіньки

Народився Проценко Олег Васильович 25 липня 1992 року в с.Переволочна Прилуцького району Чернігівської області. У 1998 року пішов до 1 класу Переволочнянської школи. У 2002 році сім’я переїхала в с.Охіньки. У 2009 році закінчив 11 класів Охіньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Протягом 2009-2010 років навчався в Дігтярівському СПТУ. У 2010 році пішов трактористом працювати до СТОВ «Батьківщина». Одружився у 2014 році. Олег Васильович був призваний на військову службу Прилуцьким РТЦК та СП 27 грудня 2022 року. Без чоловіка залишилася дружина, а без батька – два сина В’ячеслав та Вадим. Поховання Героя відбулося на сільському кладовищі у селі Охіньки.

Віталій Скрипченко - житель с. Озеряни.

Відважний воїн Скрипченко Віталій народився 04 червня 1988 в селі Озеряни, Варвинського району Чернігівської області в дружній багатодітній сім’ї. У 2005 році закінчив Озерянську загальноосвітню школу I-III ст. Продовжив навчання у Прилуцькому технічному фаховому коледжі. Після його закінчення служив у лавах Української армії.

Свою трудову діяльність розпочав охоронником в мережі супермаркетів «АТБ» у Прилуках. До лав Збройних Сил України був мобілізований у грудні 2022. Службу проходив у званні солдата. Трагічно загинув 28 травня 2023 року поблизу села Діброва, Луганської області.

 

7 червня на Прилуччині у Срібнянській громаді попрощалися з земляком, який поліг у бою за Незалежність Батьківщини.

Солдат Куліненко Вячеслав Олексійович народився 11 липня 1983 року у селі Іванківці на Чернігівщині, де у 1999 році закінчив місцеву загальноосвітню школу.

Після повномасштабного ворожого вторгнення чоловік не лишився осторонь та долучився до лав Збройних сил України. Службу ніс у військовій частині А2167 на посаді стрільця-снайпера та разом з побратимами віддано боронив Батьківщину від ворожих окупаційних військ, даючи гідну відсіч загарбникам.

На жаль, 2 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Куліненко Вячеслав потрапив під ворожий артилерійський обстріл, отримавши травми, які виявилися несумісними з життям.

Поховали воїна на кладовищі села Дейманівка, де той проживав.

Щиро співчуваємо рідним та близьким захисників, розділяємо Ваш біль з приводу непоправної втрати.

Вічна та світла пам’ять, безмежна шана Героям!

https://legalaid.gov.ua/