back

Займання в природних екосистемах

11 липня 2023

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

З початку року зафіксовано 23 пожежі в екосистемах Прилуцького району, які були здійснені паліями. Лише за минулу добу сталося 2 пожежі сухої рослинності .

Шановні громадяни!!!!

Наразі в країні війна. Будьте обережними з вогнем. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в природних екосистемах, не створюйте смітники, тим більше не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків. Якщо ви помітили займання на відкритих територіях, посадках, торф’яниках, лісосмугах, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Пам’ятайте!!!

Спалювання сухої трави прирівняли до диверсії: зловмисникам загрожує 15 років в'язниці. Акцентуємо увагу, що внесені зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

За інформацією сектору цивільного захисту районної державної адміністрації!

 

https://legalaid.gov.ua/