back

Плаче небо... плаче без упину за нашими захисниками...

24 липня 2023

21 липня прилучани усією громадою віддали шану загиблому воїну – вірному сину України Сергію Михайловичу Бодянському

Народився Сергій Бодянський 16 липня 1986 року в місті Прилуки. Навчався в загальноосвітній школі №10. У 2001 році після шкільного навчання вступив до Прилуцького професійно-технічного училища. У 2004 році успішно його закінчив і здобув освіту за спеціальністю електромонтажник силових мереж та електроустаткування.

Строкову військову службу проходив у місті Вишгород. Сергій працював водієм в управлінні ветеринарної медицини, пізніше був торговим представником.

Військовий шлях розпочався ще до початку повномасштабного вторгнення. У 2014-2015 роках Сергій стояв на захисті нашої держави в зоні проведення антитерористичної операції. У жовтні 2017 року Всеукраїнським об’єднанням «Країна» Сергій Бодянський був нагороджений медаллю «За відвагу», а також нагрудним знаком учасника АТО.

Сергій Бодянський був призваний Прилуцьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки 3 березня 2022 року. Командир бойової машини, командир 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини А7330 Сергій Бодянський був відданий військовій присязі на вірність українському народу.

17 липня 2023 року в результаті ракетного удару по місцю розташування групи в районі населеного пункту Серебрянка Бахмутського району Донецької області Сергій Бодянський загинув.

У глибокому смутку залишилися рідні Сергія: батьки Надія Володимирівна та Михайло Петрович, дружина Аліна, донька Валерія, брат Віталій, друзі, знайомі, побратими та вся Прилуцька громада.

Вічна пам’ять і шана Герою, який віддав життя за кожного з нас!

22 липня Талалаївська громада провела в останню путь воїна Олега Сергійовича СТЕЛЬМАХА - заступника командира бойової машини, навідника-оператора механізованого відділення, молодшого сержанта, який загинув 18 липня, залишаючись вірним військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, виявивши стійкість та мужність у бою за нашу Батьківщину, під час штурмових дій з боку противника поблизу населеного пункту Залізнянська Соледарської міської громади, Бахмутського району, Донецької області.

Олег народився 5 жовтня 1994 року у селі Харкове. Закінчивши Харківську школу, вступив до Роменського ВПТУ № 14, де здобув освіту кухаря-кондитера. Продовжив навчання у Сумському національному аграрному університеті, здобув освітній рівень бакалавра харчових технологій. У 2018-2019 роках проходив строкову службу у Національній гвардії України, в зоні ООС на території Луганської області. Після демобілізації працював у одному із закладів у Києві. У 2021 році одружився. Мав багато мрій та планів на майбутнє у парі зі своєю коханою. На жаль... Війна зруйнувала все, що мало б здійснитися. 27 лютого 2022 року Олег прийшов до одного з військкоматів у Києві. Пройшовши відповідну підготовку, весь час знаходився у зоні бойових дій, останнім часом на передовій.

Нестерпно боляче усвідомлювати, що Олегу тепер назавжди 28 років...

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Спи з миром, Земля тобі пухом, солдате. Вічна пам'ять Захиснику України!

 

23 липня Ічнянська громада провела в останній земний шлях Героя Сергія Зеленька.

18 липня 2023 року життя старшого солдата обірвалося на Луганщині. Церемонія прощання з Героєм відбулася біля каплички в центрі міста Ічня. Рідні та близькі оборонця, керівництво громади, побратими, небайдужі мешканці Ічнянщини віддали належну шану воїну-земляку. Поховали військового в селі Монастирище.

О. Дмитро та о. Михайло провели заупокійну службу, а тіло захисника віддали землі під звуки Державного Гімну України та військового салюту.

Схиляємо голови в скорботі перед світлою пам'яттю Героя!

Щирі співчуття рідним та близьким!

Вічний спокій!

https://legalaid.gov.ua/