back

Візьми дитину у свою родину, подаруй їй сонце

15 вересня 2023

 

 

        17 вересня в Україні відзначають День усиновлення – свято всієї української громади і, насамперед, - батьків, опікунів, піклувальників та дітей, які волею долі стали однією родиною.

В останні роки увага суспільства особливо прикута до теми захисту дітей, підвищення престижу родин, які беруть їх на виховання.

В Україні формується    нова   культура усиновлення, призначення опіки та піклування, створення прийомних сімей  та  будинків   сімейного типу, змінюється і ставлення до цієї теми.

       Керівництво району велику увагу приділяє усиновленню дітей, влаштуванню їх під опіку, піклування, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Щоденно вирішує проблемні питання по забезпеченню прав дитини на гідне життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток; застосовує ефективні форми соціальної підтримки дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Виконання цих завдань забезпечує право кожної дитини бути соціально захищеною.

        В даний час на території району проживають 24 усиновлені дитини;  перебувають під опікою 119 дітей; функціонують 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких розвиваються 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 30 прийомних сімей, в яких виховуються 49 дітей.

       Хто на сьогодні обдумує питання взяти в родину дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, запрошуємо до служби у справах дітей райдержадміністрації за адресою: місто Прилуки, вулиця Київська, 220, кабінет № 307, телефон: 099-250-75-82.

        Зі святом! Разом до Перемоги!

 

        За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

       

       

 

 

 

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/