back

До уваги населення Прилуцького району! Профілактика сказу

15 вересня 2023

 

 

Повідомляємо, що з метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ, відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській обласній державній адміністрації №2 від 14 вересня 2023 року, з 19 вересня 2023 року на території Прилуцького району буде проводитись пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, зокрема лисиць, проти сказу.

До відома: пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Звертаємо увагу населення! Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

https://legalaid.gov.ua/