back

Як у Ладанській громаді вирішується питання безбар’єрності- вирішували на засіданні Комітету

19 вересня 2023

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім. Безбар’єрність повинна стати новою суспільною нормою цивілізованого суспільства».    

Питання безбар'єрності сьогодні є досить актуальним, тому 19 вересня в смт Ладан було проведено виїзне засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Олега Савлучинського, голови комітету  та уповноважених представників Ладанської селищної ради.

      На засіданні були розглянуті питання облаштування адміністративного приміщення Ладанської територіальної громади, приміщень магазинів, закладів культури, освіти, відділень зв’язку, закладів соціальної сфери, охорони здоров'я засобами доступу для осіб з інвалідністю.

Після обговорення були надані рекомендації виконавчому комітету Ладанської селищної ради тримати на контролі питання щодо подальшого облаштування вищезазначених приміщень засобами безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та з обмеженням рухової активності. Вказано на посилення роз’яснювальної роботи серед приватних підприємців щодо облаштування закладів торгівлі, які здійснюють свою діяльність на території громади пандусами та іншими засобами для забезпечення безперешкодного доступу до них осіб з інвалідністю та слідкувати за належним їх утриманням та використанням за призначенням.

 
 

 

https://legalaid.gov.ua/