back

Відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при Прилуцькій РДА

05 жовтня 2023

05 жовтня під головуванням першого заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Олега Савлучинського відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації.

Комісія прийняла рішення на підставі документально підтверджених інформацій стосовно виконання всіх намічених заходів, зняти карантин з неблагополучного по африканській чумі свиней ДП ДГ «Івківці» згідно з вимогами «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней».

Також було взяти до уваги інформацію стосовно проведення на території району пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та для забезпечення контролю ефективності проведеної роботи в межах методичних рекомендацій прийнято рішення про організацію заходів для добування лисиць у встановлених обсягах.

Вказані заходи намічено проводити в територіальних громадах району за погодженням з Прилуцькою районною військовою адміністрацією, правоохоронними та військовими органами з дотриманням чинного законодавства в умовах воєнного стану.

Крім того, прийнято рішення ДНПК, яке стосується подання в найкоротший термін головами громад району інформації стосовно проведеної роботи, відповідно до рішень попередніх ДНПК, з питань поводження з свійськими та безпритульними собаками та прийняття відповідних програм.

 

https://legalaid.gov.ua/