back

Співпраця з роботодавцями – запорука успішного працевлаштування безробітних

11 жовтня 2023

 

Про це сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочої поїздки у Прилуки. Там разом зі своїм заступником Сергієм Роговцем вони провели нараду з директорами структурних підрозділів Прилуцької філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Основні тези, які звучали:

- Головне завдання служби зайнятості - забезпечення громадян, особливо соціально вразливих верств населення (переселенців, учасників бойових дій, людей з інвалідністю, молоді тощо), достойною роботою, а роботодавців – кваліфікованими кадрами. Досягнення цієї мети можливе лише за умови налагодження тісної співпраці з роботодавцями.

- В арсеналі служби зайнятості цілий спектр безкоштовних послуг, як для шукачів роботи, так і роботодавців. Зокрема, для останніх діє низка компенсаційних програм, мета яких збереження існуючих та створення нових робочих місць.

 - Вакансій більшає, і щоб задовольнити кадрові потреби роботодавців служба зайнятості застосовує індивідуальний підхід до кожного з них. Їм пропонується: підбір персоналу, професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників шляхом видачі ваучера тощо.

Того дня фахівці служби зайнятості відвідали місцеву підприємницю Ганну Голуб, яка наприкінці 2022 року отримала мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» на відкриття власної кондитерської. Нині вона успішно працює - у новому кондитерському цеху майстриня випікає солодощі не лише «на замовлення», там можна придбати і готові десерти, проводить майстер-класи для бажаючих. Грантові гроші Ганна витратила на придбання професійної техніки та спеціалізованих меблів. За допомогою служби зайнятості підприємниця вже працевлаштувала одного працівника - бухгалтера, наразі шукає кондитера.

Знайомство з кадровими потребами роботодавців фахівці служби зайнятості продовжили на ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика». За словами директора підприємства Ірини Зайцевої, незважаючи на труднощі, фабрика працює і розвивається, відкриваються нові цехи. Прилуцька швейна фабрика не зупиняла своєї діяльності навіть у часи пандемії COVID-19 та активних бойових дій на Чернігівщині. Нині у штаті 350 працівників, з них 260 швачок. «Наразі нам потрібні ще 100-150 швачок. Роботи вистачає, головне бажання працювати», - каже Ірина Зайцева. Роботодавець гарантує офіційне працевлаштування, а отже, соціальний пакет, гідні умови праці, вчасну виплату заробітної плати, компенсацію вартості проїзду для працівників-мешканців району. Тим, хто немає відповідних професійних знань, служба зайнятості пропонує безкоштовно здобути професію швачки.

Детально про послуги служби зайнятості роботодавцям читайте на нашому сайті за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/

Чернігівський обласний центр зайнятості

https://legalaid.gov.ua/