back

Війна… Одна за однією надходять чорні вісті.

12 жовтня 2023

11 жовтня Талалаївщина провела в останню земну путь мужнього та відважного воїна Олександра ВАСИЛЬЧЕНКА.

Олександр народився 9 лютого 1981 року в с. Красний Колядин.

Закінчив Красноколядинську середню школу. 3 червня 1999 року призваний на строкову військову службу. Демобілізувався 15 листопада 2000 року та повернувся у рідне село. Десять років працював трактористом у ТОВ "Красноколядинське".

А у 2010 році переїхав до міста Чернігів, де працював на "Укрзалізниці". У 2012 році одружився. На початку повномасштабної війни вони з дружиною переїхали із обласного центру, який зазнавав обстрілів, в село Количівка Іванівської громади Чернігівського району (колишній Куликівський район).

29 березня 2022 року Олександр призваний до Збройних Сил України та направлений у 26-у Бердичівську артилерійську бригаду ім. генерала хорунжого Романа Дашкевича. Служив на посадах: майстер, такелажник, механік - водій.

Із 26 червня цього року боєць переведений на посаду механіка - водія 1 взводу 2 батареї самохідного артилерійського дивізіону.

30 вересня 2023 року в ході виконання бойового завдання поблизу н. п. Галицинівка Покровського району Донецької області отримав численні травми та опіки. Його життя рятували спочатку у госпіталі Дніпра, потім звідти перевезли до лікарні в Києві.

На жаль, дива не сталося, 9 жовтня серце воїна зупинилося.

Поховали Героя на батьківщині у с. Красний Колядин.

У Олександра залишилась дружина, мама та брати.

Неможливо загоїти біль втрати… Важко підібрати слова… Сумуємо разом з рідними та близькими воїна, який віддав за Україну найдорожче - життя. Схиляємо голови у глибокій скорботі. Вічна пам’ять та слава Захиснику України!

https://legalaid.gov.ua/