back

В РДА відбулися штабні тренування

17 жовтня 2023

17 жовтня відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Прилуцького району на 2023 рік у приміщенні райдержадміністрації відбулися штабні тренування на тему «Дії органів управління та сил ланки та субланок ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Прилуцького району щодо виконання завдань у складних умовах осінньо-зимового періоду».

В ході тренувань були відпрацьовані практичні навички із ліквідації наслідків аварійних ситуацій на підвідомчих об’єктах із урахуванням екстремальних умов осінньо-зимового періоду, включаючи виникнення ситуації «повний блекаут».

Також проведено перевірку стану готовності районних спеціалізованих служб до дій за призначенням, проведені розрахунки сил та засобів, які можуть буди задіяні для ліквідації наслідків на об’єктах життєзабезпечення населення, уточнено розрахунки резервів матеріальних та фінансових ресурсів.

Під час обговорення результатів проведених штабних тренувань, велика увага приділялася «роботі над помилками». Зокрема, детально опрацьовані схеми оперативного оповіщення та порядок залучення аварійно-відновлювальних підрозділів до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

 

https://legalaid.gov.ua/