back

Функціонування пунктів незламності - мета проведених перевірок у районі

07 листопада 2023

З початку листопада спеціалістами райдержадміністрації на території району проведено перевірки стану функціонування та забезпечення пунктів незламності. Зважаючи на складні умови воєнного стану, основна увага акцентується на необхідності повної комплектації пунктів незламності, яка передбачена додатком 2 до Порядку організації та функціонування пунктів незламності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 року № 1401.

За результатами проведеної роботи сформовано ряд проблемних  питань, які потребують негайного вирішення. Зокрема, найбільшої уваги потребує перенесення пунктів незламності із закладів освіти в інші заклади комунальної власності.

Дане питання було озвучено першим заступником голови Чернігівської ОДА Костянтином МЕГЕМОМ на засіданні обласного Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи пунктів незламності 28 вересня 2023 року. У разі неможливості перенесення пунктів незламності, органам місцевого самоврядування рекомендовано організувати заходи щодо обмеження доступу відвідувачів пунктів незламності до учасників навчального процесу шляхом передбачення окремого входу та виділення окремого приміщення.

На даний час проблемним питання залишається функціонування пунктів незламності у закладах освіти лише на території міста Прилуки. Із 23 пунктів 19 (83%) розташовано у закладах освіти.

Проводиться робота по визначенню шляхів негайного усунення виявлених порушень та визначаються шляхи удосконалення роботи пунктів незламності для створення і підтримки умов, необхідних для збереження життя і здоров’я населення.

 

https://legalaid.gov.ua/