back

Модернізація дитячих спортивних майданчиків

20 березня 2013

«Діти — майбутнє України» - нова соціальна ініціатива Президента України В. Ф. Якуновича, озвучена на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 27 лютого 2013 року. Одним із основних напрямків її впровадження є всебічний розвиток кожної дитини.

Глава держави наголошує на необхідності оновлення у 2013-2014 роках застарілих спортивних майданчиків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, яке сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя. Протягом двох років в державі планується модернізувати спортивні майданчики близько 28500 навчальних закладів.

Чернігівська область займає одне з перших місць по пропаганді та розвитку фізкультури та спорту. За результатами виступів на ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні область посіла 5-те місце в державі.

Протягом 2012 року в області відкрито 6 фізкультурно-оздоровчих клубів, в ході проведеного місячника по благоустрою існуючих ігрових та тренажерних майданчиків відремонтовано понад 600 спортивних споруд.

На виконання районної програми «Спортивний майданчик на 2010 – 2014 роки» у районі щорічно проводиться ремонт, оснащення та облаштування 32 спортивних майданчиків на території загальноосвітніх шкіл та 5 майданчиків на території населених пунктів. Залученню дітей до спорту сприяють 25 футбольних полів та 2 стадіони.

В 2013 році в районі планується розширення мережі спортивних майданчиків.

https://legalaid.gov.ua/