back

Почати життя з нуля...

21 лютого 2024

 

Почати життя з нуля…

Такий шанс з’явився у мешканців Новоселівки, чиї будинки постраждали від воєнної агресії. Цей населений пункт, що знаходиться під Черніговом, стояв на шляху російського війська, отож після звільнення його було не впізнати – пошкоджені або вщент зруйновані будинки, спалені автівки, місиво з цегли, металу та особистих речей, вирви та згарища.

 

Розбір зруйнованих будівель у Новоселівці триває й досі. Наразі цим опікується ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» («ЕДБ») в рамках реалізації програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), спрямованої на відновлення постраждалих від воєнної агресії громад. З середини січня поточного року працівниками ТОВ «ЕДБ»  вже демонтовано бібліотеку та два десятка будинків місцевих мешканців. Вони «під нуль» розбирають завали, сортують вцілілу цеглу, при цьому збирають небезпечні матеріали (азбест), аби люди могли почати будувати нове житло.

 

Долучилися до цієї справи і вчорашні безробітні. Наразі 20 людей за направленням служби зайнятості працюють у Новоселівці. Серед них є й дві жінки – Ніна Леоненко та Людмила Полевіченко. Кажуть, що готові працювати нарівні з чоловіками, проте вони цього їм не дозволяють, намагаються поставити на більш легкі ділянки роботи. 

 

Розбір завалів – робота не з легких. Працівники ТОВ «ЕДБ» працюють за строковими трудовими договорами та отримують достойну заробітну плату. Роботодавець забезпечує їх спецодягом та кормить смачним обідом.

 

Хочете долучитися до відновлення країни? Зверніться до міського центру зайнятості. Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigi

https://legalaid.gov.ua/