back

Міжнародний день лісів

21 березня 2024

 

 
🌳 21 березня по всьому світу відзначається Міжнародний день лісів, який є частиною глобальної ініціативи ООН з охорони довкілля.

🏞️ Прилуччина достатньо покрита лісовими насадженнями. В складі лісів високу питому вагу мають насадження дуба та дерев хвойних порід.

📑 В районі налічується 5 лісництв: Варвинське (6467,5 га), Ічнянське (5088,4 га), Жадьківське (5524,9 га), Кам’янське (4650,6 га), Прилуцьке (9395,1га), 102 об'єкти природно-заповідного фонду, 99 з яких місцевого значення та 3 загальнодержавного - Ічнянський національний природний парк, гідрологічний заказник загальнодержавного значення «Дорогинський» та дендрологічний парк загальнодержавного значення «Тростянець».

👉 Лісовий фонд (31126,5 га) знаходиться у користуванні філії «Ніжинське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

🏡 Ліс – це не тільки «легені» планети, це середовище проживання третьої частини всіх видів рослин, тварин і грибів, що існують на планеті. Без лісу вмирають річки і озера, без лісу світ стає мертвою пустелею. Тож бережімо ліс!
https://legalaid.gov.ua/