back

Звернення начальника Прилуцької районної військової адміністрації Володимира ЧЕРНОВА з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2024

 

 

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційний аварій та катастроф. Сьогодні разом з усією Україною та світом вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії, найбільшої аварії за всю історію ядерної енергетики…

 

Чорнобильська катастрофа – це «хворий» рудий ліс, це заражена земля і вода, це тисячі квадратних кілометрів безлюдних територій, це загублені життя. Це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців, в тому числі і наших земляків.

 

У цей день ми згадуємо героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків та усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. Смертельні промені радіації виявилися безсилими перед ліквідаторами, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі.

 

Сьогодні людство знає, до чого може призвести вибух на атомній електростанції та при цьому ворог продовжує використовувати ядерний шантаж у військових цілях.

 

Різні епохи – та герої однієї країни, українці, що мають мужність і силу для боротьби з будь-яким ворогом.

 

Низько вклоняємося нашим  землякам – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Міцного здоров’я вам, життєвої енергії, сімейного затишку, миру,  щастя й добробуту на довгі роки!

 

У скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, чиї життя обірвав смертоносний атом. Найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію представникам усіх професій, які зупинили поширення радіоактивних викидів на весь світ.

 

Події на Чорнобильській АЕС ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України.

Зробімо все, щоб Україна була вільною від окупанта й безпека запанувала на всій території нашої держави!

З повагою начальник Прилуцької районної військової адміністрації Володимир ЧЕРНОВ.

https://legalaid.gov.ua/