back

До підприємців, які здійснювали продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, застосовано штрафні санкції та анульовано ліцензії

21 травня 2024

 

Головним управлінням ДПС у Чернігівській області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області здійснюється відпрацювання суб’єктів господарювання, які всупереч вимог законодавства, здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, що свідчить про порушення ст. 156  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами вжитих заходів у квітні 2024 року працівниками управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Чернігівській області опрацьовано 17 відповідних матеріалів. Внаслідок податківцями  винесено податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій на  загальну суму 112,4 тис грн відносно 16-ти суб’єктів господарювання.

Крім того, вказаним суб’єктам господарювання податковою анульовано 12 ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, з яких: 9 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 3 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

                    Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

https://legalaid.gov.ua/