back

«Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!»

01 квітня 2013

29 березня в районному Будинку культури відбувся творчий звіт аматорських колективів Прилуччини «Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!». Захід відбувся на виконання Указу Президента України від 28.12.2012 № 756 «Про проведення в 2013 році в Україні Року дитячої творчості», розпорядження голови облдержадміністрації від 10 січня 2013 року № 4 та згідно наказу департаменту культури і туризму, національностей та релігій № 35 від 22.02. 2013 року «Про проведення творчих звітів районів та міст області „Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!”.

В півторагодинній програмі творчого звіту Прилуцького району взяли участь 25 колективів із загальною кількістю 275 учасників.

Перед початком концертної програми глядачі мали змогу переглянути виставку творчості «Дивограй юних майстрів».

Творчий звіт оцінювала оглядова рада, яку очолив директор музичного училища ім.. М. Ревуцького, Суховерський Володимир Михайлович.

Захід тривав при переповненому залі районного будинку культури. З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Нестеренко О.В., який зазначив, що Прилуцька земля багата не лише історією, а й талановитим сьогоденням: «В районі працюють 156 колективів художньої самодіяльності, 5 з яких мають звання «народний».

Вони є самобутніми творчими осередками талантів кожної територіальної громади, навчальних закладів і виробничих колективів. Разом творче поле культури Прилуччини ми наповнюємо живильною силою юних талантів.

Про підтримку молодих митців свідчить успішне проведення уже впродовж трьох років Міжнародного молодіжного фестивалю «Мистецькі барви», який отримав постійну прописку на прилуцькій землі.

На виконання соціальних ініціатив Президента "Кожній дитині - можливості для розвитку творчих здібностей", цього року ми взяли напрямок щодо створення більш сприятливих умов для творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку талановитої та обдарованої молоді, змістовного дозвілля підростаючого покоління.

Зараз у двадцяти восьми дитячих колективах, десятках гуртків займаються сотні дітей, які розвивають іскорки свого таланту.»

За результатами обговорення оглядова рада високо оцінила виступи творчих колективів Прилуччини.

https://legalaid.gov.ua/