back

Прилуцькі поліцейські оперативно затримали викрадача автомобіля

06 червня 2024

 

Оперативники кримінальної поліції Прилуцького райвідділу впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів автівкою місцевого мешканця. Крадений легковик вилучено.

Повідомлення про зникнення автомобіля ВАЗ-2102 до поліції надійшло 4 червня. За словами заявника, він на ніч залишив автівку припаркованою у дворі приватного будинку не зачиненою.

Співробітники відділу кримінальної поліції Прилуцького райвідділу негайно розпочали проведення першочергових розшукових заходів. Вже за кілька годин поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 40-річний мешканець Прилуцького району, який раніше вже був засуджений за скоєння аналогічного злочину.

При спілкуванні з поліцейськими громадянин визнав свою провину та надав правдиві свідчення. Поліцейські викрадену автівку вилучили.

Слідчий Прилуцького райвідділу поліції вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Згідно з нею, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Наразі викрадача автівки затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчий поліції готує повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

https://legalaid.gov.ua/