back

Надіслала незнайомцю понад 4 тисячі гривень за неіснуючі будматеріали: поліцейські закликають сплачувати за товар тільки після його отримання

17 червня 2024

 

 

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Прилуччини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

14 червня до поліції звернулась 32-річна мешканка Прилук, яка повідомила, що в Інтернеті знайшла оголошення про продаж будівельних матеріалів. Домовившись з «продавцем» про всі деталі угоди, жінка перерахувала на вказаний шахраєм рахунок майже 4 тисячі гривень. Після чого зв'язок із незнайомцем обірвався, замовленого товару жінці не доставили. Зрозумівши, що її ошукали, вона звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження, тривають слідчо-розшукові дії.

Прилуцька поліція закликає громадян бути обачними під час покупок в Інтернеті. При здійсненні купівлі-продажу товарів у соціальних мережах користуйтеся післяплатою.

Як правило, онлайн-шахраї діють за такою схемою:

  • пропонують дуже низькі ціни на товари;
  • підганяють покупців якнайшвидше зробити покупку
  • переконують покупців зробити передоплату, хоча б часткову

Не ведіться на занадто привабливі пропозиції. Сплачуйте за покупку лише після того, як отримали та оглянули товар. Відмовтеся від покупки, якщо вас підганяють оплатити її наперед.

https://legalaid.gov.ua/