back

На Прилуччині поліцейські викрили місцевого мешканця у незаконному вирощуванні конопель і в зберіганні боєприпасів, вибухових речовин та наркотичних засобів

21 червня 2024

 

 

Співробітники відділення № 2 (м. Ічня) Прилуцького райвідділу поліції в ході санкціонованого обшуку вилучили у жителя одного із сіл Ічнянської громади коноплі, висушену наркосировину, що схожа на канабіс, порох та бойові частини до снарядів.

Під час відпрацювання території Ічнянщини до поліцейських офіцерів громади надійшла інформація про те, що 52-річний місцевий мешканець приховано вирощує коноплі у своєму приватному господарстві та зберігає готові до вживання наркотичні засоби.

В ході санкціонованого обшуку правоохоронці виявили на присадибній ділянці чоловіка майже три десятки кущів рослин, схожих на коноплі. Також поліцейські вилучили боєприпаси, півтора кілограми пороху, пакети з сухою подрібненою речовиною рослинного походження та сушені рослини конопель.

Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури проводять досудове розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 310 (незаконний посів або вирощування конопель);

- ч. 1 ст. 309 (визначає відповідальність за зберігання наркотиків або психотропних речовин);

- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

https://legalaid.gov.ua/