back

Освячення Пам'ятного знаку - величного Хреста

26 червня 2024

 
На території Сухополов’янської громади встановили Пам’ятний знак на честь загиблих бійців 164 окремого батальйону Територіальної оборони, які прийняли нерівний бій і ціною власного життя зупинили російського агресора та не допустили ворога в місто Прилуки.
У відкритті та освяченні  пам'ятного ХРЕСТА  прийняли участь начальник  Прилуцької районної військової адміністрації Володимира Чернова, єпископ  Чернігівського та Ніжинського Антонія Фірлея, настоятел  собору Різдва Пресвятої Богородиці отць Віталій Юрочко,очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський, представники  духовенства, члени родин загиблих, волонтери, меценати, побратими та небайдужі
.
Встановлення пам’ятного знаку – це не лише вшанування пам’яті загиблих Героїв, а героїзація живих захисників та захисниць. На Хресті знаходиться зображення тризуба ТРО з наступним написом на пам’ятній плиті: «НА ЦЬОМУ МІСЦІ 28.02.2022 РОКУ ВСТУПИЛИ В НЕРІВНИЙ БІЙ З РОСІЙСЬКИМИ ТАНКАМИ ТА ЦІНОЮ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ НЕ ДОПУСТИЛИ ЇХ ДО м.ПРИЛУКИ. БІЙЦІ 164 ОКРЕМОГО БАТАЛЬЙОНУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ СЕРЖАНТ ТЕТЯНИШКО ІГОР СЕРГІЙОВИЧ 03.08.1988 р.н., РЯДОВИЙ УС БОРИС ОЛЕКСІЙОВИЧ 03.08.1969 р.н., СОЛДАТ ПЕТРИЧЕНКО АНАТОЛІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ 11.10.1988 р.н., СКОТАРЕНКО ЄВГЕНІЙ ВІКТОРОВИЧ 29.03.1978 р.н. ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ, ПОЛЕГЛИМ У ВІЙНІ З МОСКОВСЬКИМИ ЗАГАРБНИКАМИ!».
https://legalaid.gov.ua/