back

Сімейний затишок – кожній дитині. Забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї

08 квітня 2013

Нові соціальні ініціативи «Діти - майбутнє України» Президента України Віктора Януковича передбачають збільшення державної підтримки, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей.

Питання створення належних умов для виховання у сім’ї дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, дітей-інвалідів, перебуває під постійним контролем служби у справах дітей райдержадміністрації. Шляхом відвідування родин, фахівці вивчають стан утримання, виховання, навчання та медичного забезпечення дітей. Фахівцями районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надаються індивідуальні психологічні, соціально-медичні, соціально-педагогічні, інформаційні послуги дітям-інвалідам та їхнім батькам.

Всього в районі 8 дітей-інвалідів, які перебувають на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Троє дітей проживає в сім’ях опікунів, 2 дитини – у прийомних сім’ях, 1 дитина-інвалід здобуває професійну освіту, 1 дитина є вихованкою школи – інтернату.

У 2013 році службою у справах дітей райдержадміністрації та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді буде продовжено роботу з сім’ями, у яких виховуються діти з функціональними обмеженнями, більш широко буде запроваджена робота груп взаємодопомоги і підтримки для батьків, які виховують дітей з інвалідністю.

https://legalaid.gov.ua/