back

Тривають сходи в сільських громадах

17 квітня 2013

В районі продовжуються загальні збори (сходи) мешканців територіальних громад. 16 квітня 2013 року відбулись збори уповноважених представників Великодівицької, Петрівської, Ковтунівської та Нетяжинської сільських громад. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільські голови прозвітували перед громадами про соціально-економічний розвиток сільських рад у 2012 році та озвучили плани на 2013 рік, в тому числі і щодо співпраці з бізнесовими структурами по вирішенню питань життєдіяльності територій. У сходах громадян взяли участь представники райдержадміністрації, правоохоронних органів та представники господарюючих суб’єктів. Представники господарюючих суб’єктів проінформували мешканців сільських територій про розрахунки за оренду земельних паїв, зупинилися на питаннях співпраці з громадою по реалізації соціальних питань.

В ході обговорення Великодівицька громада піднімала питання капітального ремонту дороги Велика Дівиця – Петрівка, заміни старого обладнання на сільській АТС, вивозу твердих побутових відходів.

Мешканці сусіднього села Петрівка також порушували питання ремонту дороги до села Велика Дівиця, власником якої є ДП «Чернігівоблавтодор». Також не всіх петрівчан задовольнили розрахунки ДП «Нафком-Агро» у 2012 році за оренду земельних паїв. Жителів села Ковтунівка турбують питання ремонту дороги з твердим покриття в населеному пункті, розчистки ставка, який знаходиться біля населеного пункту, придбання шкільного автобуса для підвезення учнів. в Дубовогаївську ЗОШ І-ІІІ ст..

На сході у віддаленому селі Нетяжино найболючішим було питання капітального ремонту дороги від с. Рудівка до с. Нова Тарнавщина протяжністю 17 км, Також мешканці сільської громади порушували питання придбання автомобіля для підвозу учнів (5 осіб) до Дубовогаївської ЗОШ І-ІІІ ст., ряд питань щодо майнових паїв та використання землі.

https://legalaid.gov.ua/