back

Президент доручив забезпечити якісний та безпечний літній відпочинок та оздоровлення дітей у 2013 році

18 травня 2013

З 1 червня в Україні розпочинається кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку.

Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України забезпечити своєчасну підготовку та здійснення заходів щодо літнього оздоровлення та відпочинку дітей, акцентувавши на створенні належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Особливу увагу Глава держави доручив приділити підготовці та здійсненні заходів щодо літнього оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, особливих умов для оздоровлення, не допустити зменшення порівняно з літнім періодом 2012 року кількості дітей насамперед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, потерпілих від наслідків

Чорнобильської катастрофи, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, коментуючи відповідне доручення Глави держави, повідомив, що у 2013 році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком майже 3 мільйони дітей шкільного віку - це майже на 140 тисяч дітей більше, ніж у 2012 році, і складатиме 69% від загальної чисельності дітей шкільного віку в Україні. «Досягти виконання цього завдання можливо завдяки спільним зусиллям держави, профспілкових і громадських організацій», - додав він.

«Пріоритетом оздоровчої кампанії 2013 року має бути безпека дітей і якість послуг, які вони отримують», - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини. Саме тому Глава держави вимагає від Уряду забезпечити дітей якісним харчуванням і лікарськими засобами, налагодити дієвий контроль за додержанням санітарно-епідеміологічних норм, зазначив він.

За матеріалами офіційного сайту Президента України

https://legalaid.gov.ua/