back

Підготовка до літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році на завершальній стадії

20 травня 2013

20 травня в. о. голови райдержадміністрації Григорій Мирвода провів нараду з відповідальними посадовими особами за організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку цього року.

Керівник наголосив, що на виконання доручень Президента України щодо забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році в районі розроблений відповідний план заходів, здійснюється його виконання.

В Прилуцькому районі передбачається забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами не менше 62% дітей шкільного віку. Будуть функціонувати пришкільні табори в 24 школах району, діятиме спортивно-оздоровче наметове містечко «Чемпіон» на базі Линовицької ЗОШ І-ІІІ. Першочергово будуть оздоровлені діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, Відповідну увагу матимуть талановиті й обдаровані діти, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

В ході наради її учасниками відмічено, що завершується підготовча робота щодо організації належної виховної, культурно-масової та культурно-спортивної роботи з дітьми під час канікул, що сприятиме вихованню у підростаючого покоління почуття патріотизму, відродження національних обрядів та звичаїв, популяризації європейських цінностей. Діти побувають на екскурсіях, вийдуть на туристичні маршрути рідного краю.

Особлива увага буде спрямована на безпечне перебування дітей у оздоровчих закладах, охорону громадського порядку в місцях відпочинку дітей, підвищення відповідальності керівників, вихователів та інших працівників за життя і здоров’я дітей.

Також діти з району побувають на оздоровленні в міжнародних дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія».

https://legalaid.gov.ua/