back

Відбулися планові командно-штабні антитерористичні навчання

24 травня 2013

Боротися з тероризмом навчалися у військовій частині А4245, яка дислокована в Прилуцькому районі. 23 травня 2013 року тут відбулися планові командно-штабні антитерористичні навчання під керівництвом Координаційної групи Антитерористичного центру (АТЦ) при управлінні СБ України в Чернігівській області. В учбових заходах взяли участь керівники і представники місцевих і регіональних підрозділів СБУ в Чернігівській області, МВС, Збройних Сил України, прикордонної та пенітенціарної служб, органів місцевої влади.

Мета навчання – перевірка та вдосконалення ступеня готовності і взаємодії підрозділів усіх регіональних відомств, залучених до державної антитерористичної системи, перевірка організаційного рівня планування, забезпечення та реалізації всіх фаз операції з попередження і припинення терористичних проявів.

За сценарієм навчання так звані терористи здійснили прорив на технічну територію №2 військової частини А4245, захопили і утримували заручників. Терористи замінували територію та, погрожуючи знищити заручників і привести в дію закладені вибухові пристрої, поставили свої умови до органів державної влади.

Учасники навчань протягом 7 годин ретельно відпрацьовували кожен етап можливої ситуації, оцінювали ефективність сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам, вдосконалили навички спільних дій у протидії ймовірній терористичній загрозі на військовому об’єкті.

Таке навчання проводилося в цій військовій частині не вперше. З кожним новим навчанням всі суб'єкти державної антитеростичної системи показують все вищий рівень дій саме у співпраці і взаємодії. Проведені навчання засвідчили готовність кожного регіонального відомства, яке залучається Координаційною групою АТЦ при Управлінні згідно з розробленими заходами реагування на теростичні прояви, чітко і злагоджено діяти на кожному етапі антитерористичної операції.

Начальник відділу з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації А.Шкурат

https://legalaid.gov.ua/