back

Реалізація в районі завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо створення умов для сімейного виховання та творчого розвитку кожної дитини

28 травня 2013

Турбота про дітей та їх майбутнє є одним із пріоритетних завдань державної політики. Підтвердженням тому є проголошені Президентом України Віктором Януковичем нові соціальні ініціативи «Діти – майбутнє України», реалізація завдань яких спрямована на забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для розвитку їх творчих здібностей.

Особливе значення в сучасному глобалізованому світі є турбота і підтримка дітей, які зазнали сирітської долі та інших життєвих випробувань. Саме на залученні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до різних видів сімейного виховання спрямовані ряд соціальних ініціатив Глави держави, які успішно реалізується в Прилуцькому районі.

В районі активно проводиться просвітницька робота щодо створення прийомних сімей, яка дає позитивні результати. Якщо у 2006 році в районі функціонували 2 прийомні сім’ї, які виховували 3 дітей, позбавлених батьківського піклування, то станом на 25 травня 2013 року в районі функціонує 17 прийомних сімей, де виховується 24 дитини. Зберігається позитивна тенденція до збільшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів та піклувальників.

Опікою, піклуванням, влаштуванням до прийомних сімей в районі охоплено 84 відсотки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/